Purokunnostushanke 2014

Valonian purokunnostushankkeen tavoitteena on parantaa virtavesien ekologista tilaa ja erityisesti kalojen elinympäristöjä. Hankkeessa järjestetään virtavesikunnostuksia ja tehdään maastokartoituksia Saaristomeren valuma-alueen virtavesissä. Kunnostuksilla parannettaan erityisesti virtavesikutuisten kalalajien, nahkiaisten ja rapujen lisääntymisalueita. Kunnostuksilla elvytetään esimerkiksi äärimmäisen uhanalaisia taimenkantoja.

Kunnostustalkoita

Hankkeessa toteutettavat virtavesikunnostukset toteutetaan pääosin käsityönä talkookunnostuksina. Kunnostustalkoita järjestetään kesän ja syksyn aikana. Kunnostuksissa ennallistetaan purojen IMG_3176perattuja koskialueita ja lisätään soraa kalojen kutualueiksi. Hankkeen maastokartoituksilla selvitetään virtavesien kunnostustarvetta ja kiinnitetään huomiota erityisesti virtavesien vaellusesteisiin, koskialueiden tilaan ja taimenen esiintymisalueisiin. Tärkeänä tavoitteena hankkeessa on myös vesiensuojelun edistäminen ja ympäristökasvatuksen toteuttaminen. Hankkeessa parannetaan ihmisten tietoisuutta pienvesistöjen tärkeydestä muun muassa kalojen lisääntymisalueina.

Vesistöjen äärellä blogissa julkaistaan purokunnostushankkeen päiväkirjaa, josta voi seurata hankkeen etenemistä. Kunnostuskohteisiin ja toteutettuihin toimenpiteisiin voi tutusta täällä. Talkoiden ajankohdista tiedotetaan myöhemmin. Tervetuloa talkoisiin!

Purokunnostushankkeen rahoittajia ovat Ålandsbanken, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Saaristomerensuojelurahasto ja paikalliset kalastusalueet. Hanke kestää vuoden 2014 ajan.

Lisätietoja:

Janne Tolonen
Projektisuunnittelija Valonia
puh. 050 518 7755
etunimi.sukunimi@valonia.fi

Valonia facebookissa

Twitter: @Valonia_keskus

LogoEly-fi_FI-w     Ålandsbanken  saaristomeren_suojelurahasto

Haluatko purokunnostushankkeen s-postilistalle? Tällöin saat suoraan sähköpostiisi tiedot hankkeen tapahtumista.

 

2 responses to “Purokunnostushanke 2014

  1. Hei! Innokkaana odotan kunnostustalkoita! t. Reetta Savolainen, Valonian työharjoittelija

  2. Hankkeen maastokartoitukset on aloitettu ja ensimmäisiä kunnostuskohteiden suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Talkoiden ajankohdasta ilmoitetaan blogissa ja Valonian verkkosivuilla.

    Kohta saadaan laittaa hanskat käteen ja kivet ja sora siirtyy takaisin sinne minne ne kuuluu eli puroihin! Kalat ja muut vesieliöt kiittää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s