Bloggaajat

Vesistöjen äärellä -blogin blogitekstit syntyvät pääasiassa Valonian vesihuolto- ja vesiensuojelutiimin työntekijöiden kynästä.  Vesitiimiläisten kirjoitusten lisäksi blogissa tullaa julkaisemaan vierailevien asiantuntijoiden artikkeleja.

Valonian vesitiimin toiminnasta voit lukea Valonian verkkosivuilta.

Bloggaajat

Janne Tolonen, vesiasiantuntija, Valonia

Hei! Tulin Valonian vesitiimiin kesätöihin vuonna 2012 ja sillä tiellä olen edelleen. Tällä hetkellä työnkuvana on virtavesien kunnostushankkeen koordinointi ja vesiensuojeluhankkeiden suunnittelu ja toteutus.

Vesiluonto ja erityisesti kalastus ovat olleet elämässäni aina sydäntä lähellä. Kiinnostukseni vesiluontoon ajoi opiskelemaan alaa, joten vuodesta 2012 olen ollut koulutukseltani iktyonomi (amk). Vapaa-aika kuluu tietysti, missäs muuallakaan kuin vesistöjen äärellä. Jostain mystisestä syystä koen virtavedet erityiseksi sielunmaisemakseni. Nähdään kesällä purokunnostusten merkeissä!

Katariina Yli-Heikkilä, vesiasiantuntija, Valonia

Aloitin Valoniassa Hajajätevesikuormitus kuriin neuvonnalla -hankkeessa keväällä 2017. Jätevesineuvonnan ohessa pyrin edistämään vesiensuojelua myös muilla osa-alueilla. Joen rannalla kasvaneena olen aina ollut kiinnostunut vesistöistä ja tietämättäkin hakeutunut vesistöjen äärelle. Kiinnostus siihen, että tästä voisi tehdä itselleen ihan ammatin alkoi insinööri (amk) opintojen aikana. Tästä päättäväisenä hankinkin eri harjoittelupaikkojen kautta kokemusta maatalouden vesiensuojelusta avustamalla niin tieteellisissä tutkimuksissa kuin kansainvälisessä virkatyössä. Sen jälkeen vesiensuojelu onkin ollut ammattini ja olen täydentänyt osaamistani vielä diplomi-insinööritutkinnolla. Mutta ei näitä töitä papereilla tehdä vaan pohjattomalla innostuksella siitä, että vesistöt voi ja tulee saada hyvään kuntoon! Haastankin siis kaikki mukaan tekemään edes yhden hyvän teon vesistöjen hyväksi!

Jarkko Leka, vesiasiantuntija, Valonia

Esittely tulossa.

Hanna Sarkki, vesiasiantuntija, Valonia

Esittely tulossa

Kirsi Ahonen, projektityöntekijä, Valonia

Tulin Valoniaan syksyllä 2016 projektityöntekijäksi ja siitä asti olen saanut olla mukana monissa erilaisissa vesitiimin hankkeissa ja projekteissa. Taustaltani olen paikkatietoon ja ympäristönsuojeluun erikoistunut maantieteilijä. Vastuullani on tällä hetkellä Jätevesiylivuotojen parempi hallinta –hanke sekä erinäiset paikkatietotehtävät. Erityisesti tykkäänkin puuhailla karttojen parissa; laatia karttoja niin maastotöitä kuin raportteja varten sekä kehittää paikkatiedon hyödyntämistä vesitiimissä. En ole kuitenkaan sydämeltäni täysi nörtti, ja parhaiten viihdyn maastotöiden parissa, vesillä kuin vesillä.

Parasta työssäni on työkaverit, vaihtelevat työtehtävät ja tietenkin mahdollisuus tehdä töitä tärkeän asian, eli vesistöjen hyvinvoinnin eteen!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s