Mitä tapahtuu Salon vesissä? Yleisötilaisuus Salon vesistöt, tila ja tulevaisuus 21.3.

Salossa vesiensuojelu- ja vesistökeskustelu on ollut vilkasta viime vuosina. Puheenaiheita ovat olleet muun muassa Perniönjoen perkaushanke, Särkisalon vesien tila, Uskelanjoen jäänpidätysrakenteet ja kalataloudelliset kunnostukset sekä Kiskonjoella alkanut Freshabit life -hanke, jossa on muun muassa suunnitteilla kalatie Kiskonjoen voimalaitospatoon. Talvella otsikoissa ovat olleet Kiskonjoen harmilliset tapahtumat eli Kiskonjoen öljyonnettomuus ja Kiskon Aijalan kaivoksen romahdus.

Salossa toimii useita paikallisia vesiensuojeluyhdistyksiä, jotka ovat keskittyneet erityisesti järvien ja merenlahtien tilan edistämiseen. Yhdistykset ovat tehneet arvokasta ja pitkäjänteistä työtä vesien tilan edistämiseksi. Vesien tilan heikentyminen on kuitenkin paikoin ollut kiihtyvää ja tietyillä alueilla olisi tarvetta tehostettuihin toimiin ja yhteistyön lisäämiseen.

Muun muassa näiden asioiden pohjalta Salossa järjestetään tilaisuus Salon vesistöjen nykytilasta ja kehittämismahdollisuuksista.

Salon vesistöt, tila ja tulevaisuus ti 21.3. klo 16–18.30 Salon kaupungintalolla

Millaisessa kunnossa ovat Salon vesistöt? Mitä on tehty niiden tilan parantamiseksi ja mitä pitäisi tehdä tulevaisuudessa? Tule kuulemaan ja keskustelemaan näistä aiheista Salon kaupungintalon valtuustosaliin. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Ohjelma ja lisätietoa

Tilaisuuden järjestää  Valonia,  Salon kaupungin Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke,  Särkisalo-Finbyn pitäjäyhdistys ja Vesistöklinikka.

Kiskonjoen Latokartanonkoski kesällä 2017. (Kuva: Janne Tolonen)

Salon tilaisuus on osa Valonian vesiensuojelun kuntayhteistyötä. Valonia palvelee Varsinais-Suomen kuntia ja kuntalaisia vesiensuojelun sekä vesihuollon tehtävissä. Autamme esimerkiksi vesiensuojeluyhdistyksiä suunnittelutyön alkuun ja avustamme toimien hankkeistamisessa. Toteutamme tilauksesta myös erilaisia vesiluontoon liittyviä selvityksiä. Tarpeen mukaan järjestämme vesiensuojelu- ja jätevesi-iltoja sekä osallistumme tapahtumiin. Lisäksi parannamme Varsinais-Suomen vesien tilaa erilaisilla hankkeilla.

Vedenlaatu herättää keskustelua. Kuvassa kirkasvetisen puron vesi sekoittuu Perniönjoen savisameaan veteen. (Kuva: Janne Tolonen)

Lisää aiheesta:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s